میثم دو مهری با اشاره به وضعیت بازار روغن در کشور اظهار کرد: ثبت سفارش های سهمیه بندی و عدم تخصیص ارز به این صنعت طی ۶ ماه گذشته باعث شده در مخازن با کمبود روبرو باشیم و اگر این چالش ها برطرف نشود ماه های آینده با کمبود روغن مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل کارخانه بهاردانه پارس افزود: مساله دیگر این است که قیمت این محصول با توجه به افزایش نرخ حامل های انرژی توجیه اقتصادی ندارد.
وی گفت: در سال های گذشته هیچ افزایش قیمتی نداشتیم و با توجه به افزایش قیمت های جهانی، روغنی که وارد کشور می شود توجیه پذیری اقتصادی با تولید ندارد.
دومهری تصریح کرد: اکنون روغن تصفیه فله در بازار از روغن خام ارزانتر است.
بخش خصوصی انگیزهای برای واردات ندارند
وی گفت: کارخانه دار ۶ ماه پس از وارد کردن مواد اولیه ارز را دریافت می کند لذا قیمت محصول بیش از قیمت روغن موجود در بازار تمام می شود و با توجه به قیمت گذاری که وجود دارد فاقد توجیه اقتصادی است.
دو مهری با بیان اینکه کارخانجات یا بخش خصوصی انگیزه برای واردات ندارند، گفت: سهمیه بندی، تخصیص به موقع ارز و توجیه نداشتن قیمت، بازار روغن را در ماه های آینده با چالش مواجه خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم با رفع موانع شاهد ثبات بازار روغن باشیم، افزود: اکنون اکثر کارخانه های روغن کشی تعطیل شده اند چراکه کنجاله سویا آنقدر کاهش قیمت داشته که در انبارها مانده و به دلیل اینکه انبارهای کارخانه های روغن کشی پر از کنجاله سویا است، تعطیل شده اند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان اضافه کرد: از طرفی نیز با توجه به اینکه دوره قبلی، جوجه ریزی مرغداری ها با کاهش مواجه بوده، هنوز کنجاله های وارداتی در بازار موجود است و کنجاله ای که چند ماه پیش کیلویی ۲۰ هزار تومان خریداری می شد اکنون با قیمت ۱۶ هزار تومان هم خریدار ندارد.